Великожитинський ЗДО
"КОЛОСОК"

Тиждень знань!

    У Великожитинському закладі дошкільної освіти "Колосок", з 26 квітня 2021 року по 30 квітня 2021 року був проведений «Тиждень безпеки життєдіяльності».

Метою проведення «Тижня безпеки життєдіяльності» у Великожитинському ЗДО «Колосок» є поліпшення якості освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя та здоров’я під час надзвичайних ситуацій.

проведено ряд заходів:

  • Ø перевірено наявність усіх документів системи цивільного захисту у ЗДО;
  • Ø перевірено наявність журналів проведення інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності;
  • Ø підготовлено матеріали та оформлено стенди за відповідною тематикою;
  • Ø практичним психологом проведено лекцію «Морально-психологічна підготовка працівників ЗДО до дій в екстремальних ситуаціях»;
  • Ø перевірено стан спортивного обладнання;
  • Ø оформлено куточки «Безпеки дитини» та виставка дитячих малюнків у кожній віковій групі за темою «Безпека життя і здоров’я дітей»;
  • Ø перевірено стан електричного, та медичного обладнання, приміщень та території закладу дошкільної освіти, стан пожежного інвентарю;
  • Ø перевірено наявність інструкцій, пам’ятки з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків.

 

Однак, під час перевірки виявлено певні недоліки, а саме:

  • Ø замінити на штепсельних розетках запобіжні заглушки, що вийшли з ладу, і написи про величину напруги;
  • Ø розмістити біля вогнегасників відповідний знак пожежної безпеки та евакуаційні знаки у напрямку евакуації відповідно до плану евакуації Великожитинського ЗДО «Колосок».

 

Під час «Тижня безпеки життєдіяльності» 29 квітня 2021 року об 11.00 годині проведено практичний тренінг з евакуації здобувачів освіти та працівників закладу на випадок надзвичайної ситуації. За результатами проведеної навчальної евакуації зроблено висновок, що працівники та дошкільники евакуювалися за 11хвилин, порядок і послідовність дій дотримано.

29 квітня 2021 року також було проведено профілактичні бесіди з дітьми усіх вікових груп Начальником відділу зв’язків з громадськістю УПП в Рівненській області ДПП старшим лейтенантом поліції Бояківська Іванна, інспектором відділу зв’язків з громадськістю УПП  в Рівненській області ДПП капралом поліції Борейко Олеся, молодшим лейтенантом Сокаль Дмитро.

В усіх вікових групах було складено перспективний та календарний план роботи, проведено сюжетно – рольові та дидактичні ігри з дітьми, розіграні проблемні ігрові ситуації та проведені бесіди відповідної тематики.